·  TEL. 93 449 7196 · EMAIL esc-santjaume@xtec.cat
 · 

Projectes

Auxiliars de Conversa en llengua anglesa


"LET’S SPEAK IN ENGLISH WITH SHINAI, HORACE and JONATHAN”

Després de l’experiència dels darrers tres cursos, consolidem  i ampliem  el projecte "Let’s speak in English” amb tres  Auxiliars de Conversa nadius en Llengua Anglesa en aquest curs 17-18: la Shinai ,  a Infantil-Primària, i en Jonathan i l’Horace  a ESO-BTX. Tots tres són anglesos, tenen experiència pedagògica i ja estan fent una molt bona tasca amb els nostres alumnes.

Dos d’aquest auxiliars estan subvencionats per l’AMPA de l’escola, un d’ells, la Shinai acollida per famílies de l’escola durant un trimestre de curs escolar. El tercer per l’Ajuntament de l’Hospitalet en un programa que es va iniciar els passat curs escolar a tots els centres educatius de la ciutat.

Aquest projecte es complementa amb el nostre PILE (Pla integrat de Llengües estrangeres) i amb GEP (Grup d’Experimentació Plurilingüe), que facilita que s’augmenti de forma considerable el contacte dels alumnes amb llengua anglesa, des de diferents àrees, i amb diferents mestres, aconseguint així una significativa millora de les seves competències comunicatives.

Els nostres tres English Assistants treballen  bàsicament per la millora de  l’expressió oral, les habilitats comunicatives , i especialment la producció, recepció i interacció oral.

S’organitzen dinàmiques en petit grup per potenciar l’ús oral de la llengua anglesa, generalitzar l´ús d’aquesta llengua en diferents contextos i millorar les habilitats comunicatives, en total coordinació amb els mestres d’anglès de l’escola.

Alguns dels nostres alumnes els  han fet unes molt interessants entrevistes.

 

                                      SHINAI (by Iria and Sergi, 6th prim) Versió en anglès: https://www.youtube.com/watch?v=v8Zo2U2GajA&index=2&list=LLL3Gy3Gmol_NLUncWaXCXDw

Versió en català: Ella és de Londres, Anglaterra. La seva família és de Jamaica. Té 21 anys. És una persona divertida, energètica i extravertida. Ella vol ser mestre de Primària, amb alumnes de 3 a 12 anys. El seu color favorit és el  vermell. Les seves ambicions són ser feliç i ajudar als altres. El seu equip favorit és l’Arsenal… i el Barça! El seu youtuber favorit és Lele Pons. A ella li encanta la peli "Fast and furious” (I a VII) i el seu llibre favorit és "Harry Potter”. Té dues millors amigues. En quant al menjar diu que li encanta el pollastre!!! També diu que està molt contenta a l’escola Sant Jaume, gaudint de l’experiència amb els alumnes, mestres…

 

                                 JONATHAN (by Diego and Laura, 4t ESO) Versió en anglès:https://www.youtube.com/watch?v=zV3WC5yAlZc&t=16s

Versió en català: Ell és de Colchester, a prop de Londres. Té 27 anys. Va estudiar Relacions Internacionals. Porta vivint aquí dos anys. Gaudeix força de la qualitat de vida aquí. Li encanta Barcelona. Ha treballat de monitor de tennis; també en bars, cafès…però el que de veritat li agrada és ensenyar. No té parella. Els seus pares viuen al camp. A la seva mare també li encanta Barcelona. Ell diu que la gent és encantadora aquí.  Creu que aquí pots aconseguir tenir tot el que necessites, que el temps és fantàstic… De vegades troba a faltar als seus pares… i especialment els seus gossos! Està molt feliç a l’Escola Sant Jaume. Creu que l’hem acollit molt bé, i realment està gaudint d’una experiència molt bona. En el futur li agradaria seguir ensenyant, realment li encanta. No vol tornar a Anglaterra. Li agradaria quedar-se aquí a Barcelona. Creu que aquest programa de English Assistants és excel·lent perquè és una gran idea per compartir cultures, aprendre entre tots… Ell considera que ell ensenya però que també aprèn força dels alumnes… i això és genial! Per ell, la millor recompensa és veure com els alumnes  milloren el seu nivell d’anglès, fent-ho millor dia a dia.

 

                            HORACE (by Judith, Elena and Anna, 2 BTX) Versió en anglès: https://www.youtube.com/watch?v=8uP2Jb0xZgo&index=1&list=LLL3Gy3Gmol_NLUncWaXCXD

Versió en català: Ell és de Londres. Vol que li diguem Mr.D. A Anglaterra els alumnes anomenen els Mestres pel cognom i utilitzen el Mr. O Mrs., però ell no volia utilizar un estil tan formal aquí, per això el sobrenom Mr.D (el seu cognom és Dawkins). La seva familia ve de Jamaica. Ell és de Londres, Anglaterra…i per tant és britànic… Però també es considera africà pels seus avantpassats. I ara viu a Barcelona… per tant és considera… internacional. Li encanta fer activitats a l’exterior (sortir a córrer, càmping, llegir…)…i estar amb la família. Hi ha una romàntica història per explicar perquè va venir a viure aquí. Va venir a Barcelona amb un cosí per passar un cap de setmana, però l’últim dia va conèixer una jove, i a partir de llavors va anar venint molt sovint per estar amb ella. Un any després va decidir venir a viure a Catalunya. Li encanta ensenyar. Ha viscut a Alemanya, Perú…i porta ja molts anys ensenyant anglès. Li encanten les classes dinàmiques. Creu que aquest programa de Auxiliars d’Anglès és molt interessant i pot ajudar als alumnes a millorar les seves habilitats comunicatives. Se sent molt a gust a l’escola Sant Jaume i està gaudint molt de l’experiència.