El projecte Educatiu de l'Escola ha rebut, al llarg de la seva història, diferents reconeixements a la seva tasca educativa.
Volem destacar els que s'han obtingut aquests darrers anys gràcies a projectes que posen l'accent en la formació integral de la persona: el saber ser i el saber conviure
2n PREMI DEL CERCLE D'ECONOMIA (2010-11) Aquest premi, de gran prestigi en el món educatiu, és un reconeixement a la llarga trajectòria del projecte educatiu de l'Escola Sant Jaume que amb el projecte ”Experiència d'acollida i integració d'alumnes nouvinguts en el context de l'educació intercultural i l'educació en la diversitat” mostra com un projecte acollidor i inclusiu pot ser també un model d'èxit acadèmic.
JORNADES D'EDUCACIÓ D'UNICEF (2012-13)
"Inclusivitat i mediació a l'escola Sant Jaume. Una experiència per conscienciar i treballar els drets dels infants a nivell educatiu.” És el títol de la presentació que va fer l'escola a les Primeres Jornades educatives d'Unicef, on es proposaren temes a debatre en un cicle de conferències i exposició de diferents projectes i propostes que poden donar resposta als conflictes i problemàtiques infantils que actualment es donen al país
FINALISTA ALS PREMIS ACCIÓ MAGISTRAL (2013-2014) La metodologia de l'Aprenentatge-Servei és molt present a l'escola. Aquest projecte, que desenvolupen els alumnes de BTX a l'àrea de religió, ha estat seleccionat com a finalista dels Premis Acció Magistral.
PREMIS APRENENTATGE-SERVEI DE LA CIUTAT DE L'HOSPITALET 2018. (2018-2019) L'Escola Sant Jaume de la FEP amb el projecte "Aprenem ajudant” va ser la guanyadora de la categoria d'infantil i primària d'aquests premis. La proposta educativa va ser guardonada per "la seva tasca social a favor de la comunitat".
Alguns d'aquest reconeixements han estat per als nostres alumnes i les seves "produccions”:
III JOCS FLORALS DE CATALUNYA. (2016-2017) El jurat, per majoria, va decidir atorgar el premi a l'alumna Irene Canal i Monsó del nostre centre, per l'escrit titulat "Un crim anomenat lectura”, presentat amb el pseudònim i-365, un relat de ciència-ficció que posa en el punt de mira la crisi actual que pateix la lectura i que incideix en la importància de la transmissió intergeneracional de l'hàbit de llegir.
PREMI CURTMETRATGE MANS UNIDES Els alumnes de 4t ESO B, Emmanuel Marín, Claudia Pérez, Diana Tróchez, David Grau i Èric Ballester, han quedat finalistes en cinquè lloc a la VII edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides. Aquest ha estat un treball que han elaborat conjuntament a les àrees d'ètica i d'informàtica. En total s'han presentat 324 clipmetratges amb la temàtica 'El malbaratament dels aliments'.
Si cliqueu a l'enllaç podreu veure el moment en què varen recollir el premi, així com el clipmetratge que van presentar.
PREMIS DE REDACCIÓ COCA-COLA
En el concurs anual de premis de redacció de la Coca-Cola, l'Helena Martín, alumna de 2n d'ESO va quedar l'11a de 2500 alumnes participants. La Isabel Òdena, professora de català, la va acompanyar a recollir els premis: un mini ipad i un trofeu.
A l'edició del curs 2018-19, l'alumna de 2n d'ESO Silke Trenado, va quedar finalista i va assistir al lliurament de premis que es va celebrar a Port Aventura.
JORNADES CIENTÍFIQUES I TECNOLÒGIQUES:
L'Escola participa de forma habitual a "Les Jornades Científiques i Tecnològiques de l'Hospitalet”. En els darrers cursos cal destacar l'èxit de les nostres alumnes en l'àmbit cientificotecnològic, essent finalistes, també en altres categories..
La Carlota Torres, alumna de 2n BTX, amb un gran treball sobre la resiliència en l'àmbit educatiu, va guanyar el primer premi de les 14enes Jornades Científiques i Tecnològiques de l'Ajuntament de la nostra ciutat en la categoria de Ciències Socials. L''escola Sant Jaume va rebre una menció d'honor per la qualitat dels treballs presentats. La Carlota Torres, l'Andrea Donaire, l'Èlia Cortés i la Sandra Acosta van ser finalistes (és a dir, els quatre treballs presentats van ser seleccionats en el curs 2012-13).
L'èxit de les nostres alumnes en aquests premis ha tingut continuïtat gràcies als treballs de Sònia Arroyo Esparza en el curs 2014-15 i la Judith Vázquez Valero en el curs 2017-18.