·  TEL. 93 449 7196 · EMAIL esc-santjaume@xtec.cat
 · 

Activitats

Carnaval


El Carnaval

I com aquell que no vol la cosa... ja ha tornat a arribar Sa Majestat el Rei en Carnestoltes, el rei del Carnaval! Aquest monarca tan especial té un regnat ben curt (només sis dies) que comença el Dijous Gras i acaba el Dimecres de Cendra. Ell és el centre de les festes i ens convida a passar-nos-ho bé oblidant els maldecaps i les feixugues obligacions a què ens aboca la rutina diària. És temps de riure, de ballar, de bogeria ben entesa i de disfressar-nos! Per Carnaval ens disfressem per fer veure que som altres persones, animals, monstres o súperherois... juguem a ser qui no som i el rei Carnestoltes és feliç quan ens veu participar a les rues i comparses que s'organitzen arreu del nostre país.

El Dijous Gras és el primer dia de Carnaval i és tradició a casa nostra menjar truita, botifarra d'ou i llardons, és dia d'excessos... Excessos que tindran el seu final el Dimecres de Cendra per donar pas a la Quaresma: el pobre rei Carnestoltes, fart de tant beure i menjar, fa un pet com un aglà. Amb l'enterrament de la sardina 'enterrarem' també el golafre monarca i ens endinsarem en un temps d'austeritat i reflexió, la Quaresma.

Al nostre país els carnavals de Sitges i Vilanova i la Geltrú omplen els carrers d'aquestes viles amb centenars de persones que participen a les rues de carrosses i disfresses. I no ens hem d'oblidar dels carnavals més reconeguts del món, com el de Rio de Janeiro, a Brasil, on les escoles de samba formen barris sencers; el de Barranquilla, a Colòmbia, declarat Obra Mestra del Patrimoni de la Humanitat; el de Venècia, que ja al s.XVII passejava màscares blanques i poesia pels seus canals o el de Nova Orleans, tot un esclat de música i colors en el seu espectacular Mardi Gras.


Multimčdia