·  TEL. 93 449 7196 · EMAIL esc-santjaume@xtec.cat
 · 

Activitats

Colōnies


Les colònies i sortides escolars són, a Catalunya, un recurs educatiu que ha contribuït a portar l’educació fora de l’aula per tal de construir nous coneixements a partir de noves experiències. Aquest repte educatiu, propiciat gràcies a un corrent pedagògic encetat ara ja fa més de 30 anys, representa una de les expressions més evidents de la singularitat i riquesa del nostre sistema educatiu i porta les colònies a esdevenir quelcom més que una tradició.

Gràcies al suport econòmic de les famílies i a l’esforç dels diferents professionals de l’educació, professors, mestres, educadors i monitors hem arribat, amb molts entrebancs, a consolidar un marc educatiu fora de l’aula que és un recurs pedagògic insubstituïble per fer front als nous reptes socioeducatius que una societat moderna ha d’endegar davant de la complexitat social de les noves generacions.

La construcció d’aquest nou marc no ha estat exempta de dificultats i sacrificis de tota mena. De ben segur que bona part d’aquest esforç no ha estat del tot reconegut i convé fer-ho , però malgrat totes les dificultats a l’escola Sant Jaume estem convençuts que val la pena i és un “regal” que no podem deixar d’oferir als nostres alumnes. Amb aquest convenciment us fem arribar la proposta de Colònies, Treball de Síntesi i convivències per a aquests curs.

Sònia Esteve (Directora))

Multimčdia